Nevrijeme u Njemačkoj izazvalo katastrofu: Situacija kritična, evakuisan i zatvor

0
Radiosarajevo.ba
Nevrijeme u Njemačkoj izazvalo katastrofu: Situacija kritična, evakuisan i zatvor
Foto: Crna hronika / Nevrijeme u Njemačkoj

Njemačka se suočava s velikim teškoćama nakon obilnih padavina koje su izazvale poplave u pokrajini Bavarskoj.

Situacija je eskalirala do te mjere da je došlo do pucanja brane i nasipa u Augsburgu, što je dovelo do dodatnih problema i šteta.

Sela u Memingemu i okolini su pod vodom, a situacija je postala kritična kada je evakuisan zatvor u tom gradu. Oko 150 zatvorenika je prebačeno u zatvore u okolnim gradovima poput Landsberga, Kemptena i Augsburga zbog rizika od plavljenja zatvora i prekida napajanja električnom energijom. 

Na Ilidži teško pretučen 28-godišnjak: Uhapšene dvije osobe, oglasio se MUP

Na Ilidži teško pretučen 28-godišnjak: Uhapšene dvije osobe, oglasio se MUP

Na terenu je bilo angažirano više stotina pripadnika službi za vanredne situacije, vatrogasaca i volontera kako bi se pružila pomoć ugroženim područjima.

Bavarski premijer Markus Zeder stigao je u pogođeno područje u okrugu Augsburg kako bi pružio podršku i koordinirao aktivnosti za ublažavanje posljedica poplava, piše Crna hronika.

Situacija je dodatno otežana zbog velikih snježnih padavina u planinskim područjima. Na planinskom vrhu Cugšpice u Bavarskoj, najmanje 26 planinara ostalo je zaglavljeno zbog naglog snijega, s temperaturama ispod nule i izuzetno lošim vremenskim uslovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije