Ursula von der Leyen nije mogla sakriti očaj kad je vidjela masovnu grobnicu

4
Radiosarajevo.ba
Ursula von der Leyen nije mogla sakriti očaj kad je vidjela masovnu grobnicu
Foto: Printscreen / Twitter / World events live / Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen rekla je jučer da ubistva civila u Buči pokazuju okrutno lice vojske ruskog predsjednika Vladimira Putina i obećala je podržati Kijev u njegovoj odbrani granica Europe.

Tokom posjete Buči, gdje su forenzičari počeli iskopavati tijela iz masovne grobnice, Von der Leyen je bila vidljivo potresena onime što je vidjela. Na Twitteru je objavljen trenutak kada je šefica Europske komisije stigla na lokaciju masovne grobnice u Buči. Njena reakcija govori sve.

"Ovdje se dogodilo nezamislivo. Vidjeli smo okrutno lice Putinove vojske. Vidjeli smo bezobzirnost i ravnodušnost s kojima su okupirali grad", rekla je Von der Leyen i dodala:

Mjesec maj donosi promjene za penzionere u FBiH: Šta se mijenja i kako će utjecati na njih?

Mjesec maj donosi promjene za penzionere u FBiH: Šta se mijenja i kako će utjecati na njih?

"Cijeli svijet tuguje s ljudima Buče i oni su ti koji brane granice Europe, braneći ljudskost, braneći demokraciju, i prema tome uz njih smo u toj važnoj borbi", naglasila je šefica Europske komisije.

Ona je doputovala u Kijev kako bi Zelenskom izrazila moralnu podršku i obećala financijsku pomoć. Putujući vozom iz Bruxellesa, rekla je novinarima da je najvažnija poruka koju nosi ta da pred Ukrajinom stoji europski put.

Obećala je pomoći Ukrajini da iz rata izađe kao demokratska zemlja, u čemu će, naglasila je, pomoći EU i drugi donatori, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije