Pogledajte reakciju djevojke nakon što joj se prijateljica zbunila pred kamerom

Radiosarajevo.ba
Pogledajte reakciju djevojke nakon što joj se prijateljica zbunila pred kamerom
Foto: Printscreen / Djevojčiva se zbunila, druga je tješila

Srećko Matić, novinar Deutsche Wellea na svom Twitter profilu podijelio je izjavu jedne djevojčice porijeklom iz BiH za tu TV kuću. Govorila je o prošlosedmičnom napadu u njemačkom gradu Hanau, u kojem je stradao i državljanin BiH HamzaKurtović. 

Podsjetimo, u stravičnom masakru, koji je počinio Tobias R,ubijeno je desetoro ljudi, a pet osoba je teško povrijeđeno. Tužilaštvo je ovaj čin okarakterisalo kao teroristički. Ubica pripada desničarskom pokretu, odnosno neonacistima.

Na snimku, djevojčica govori o tome kako je tužna zbopg rasizma i terorizma u Njemačkoj, a u jednom momentu, zbuni se pred kamerom, nakon čega je njena tamnoputa prijateljica zagrli u znak podrške. 

"A. i sama potječe iz BiH, iz Mostara. Poznavala je ubijenog Hamzu Kurtovića. Na mjesto zločina je došla sa školom, s nastavnikom su prije intervjua razgovarali o fašizmu. Pogledajte reakciju prijateljice desno kad A. više ne može pričati. Upravo to rasisti žele uništiti, naveo je Matić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije