Regoje: U napadu u Njemačkoj ubijen državljanin Bosne i Hercegovine

E. H.
Regoje: U napadu u Njemačkoj ubijen državljanin Bosne i Hercegovine
FOTO: Fena / Nebojša Regoje

Među žrtvama stravične pucnjave u zapadnom njemačkom gradu Hanau je i jedna osoba porijeklom iz Bosne i Hercegovine potvrdio je za Radiosarajevo.ba ministar-savjetnik u Ministarstvu vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje.

Nebojša Regoje - undefined

FOTO: Fena: Nebojša Regoje

Krvava noć u Njemačkoj: U nargila barovima ubijeno najmanje osmero ljudi

Kako je pojasnio prve informacije su ukazivale da nijedan državljanin Bosne i Hercegovine nije smrtno stradao u oružanom napadu na dva ugostiteljska objekta u gradu Hanau.

„Naknadnim provjerama Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Frankfurtu, generalni konzula BiH Lucijano Kaluža je obavijetio MiP BiH da je nastradala osoba, koja je bila stalno nastavljena u SR Njemačkoj i koja je porijeklom iz BiH ipak imala državljanstvo naše zemlje", zaključio je Regoje.

Nezvanično ubijen je dvadesetogodišnji Hamza Kurtović, čiji su roditelji porijeklom iz Prijedora.

Poznat identitet napadača u Njemačkoj: Ostavio oproštajno pismo

Podsjećamo, 43-godišnji Tobias R., upao je oko 22 sata u nargila bar Midnight u Hanau i tamo ubio i ranio više ljudi. Potom je sjeo u automobil, odvezao se u četvrt Kesselstadt, ondje upao u bar-caffe Arena i ponovio masakr. U ovom napadu poginulo je 10 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije