Pogledajte: Navijači zagrebačkog Dinama se međusobno tukli

Fena
Pogledajte: Navijači zagrebačkog Dinama se međusobno tukli
Tokom srijede u centru Seville došlo je do sukoba navijača, koji su se odmarali nakon izlaska sa stadiona na kojem su igrali Sevilla i Dinamo, u okviru 4. kola Lige prvaka.

Prvobitno, policija ovog španskog grada pomislila je kako je došlo do sukoba navijača iz dva različita kluba, no ubrzo je ta pretpostavka odbačena te je danas saopćeno kako su se Dinamovi navijači, tačnije frakcije unutar navijačke skupine, međusobno potukli.

"Policija je tokom sukoba uočila jednog navijača Seville, imao je obilježje domaće navijačke skupine te je počeo bježati kada je došlo do nereda. Kasnije smo proveli istragu, gledali snimke te zaključili kako se radilo o sukobu dviju Dinamovih frakcija", saopćio je glasnogovornik policije.

U utorak oko 22.40 sati pored katedrale u Sevilli došlo je do meteža u kojem je bilo između 50 i 70 osoba, a nakon nekoliko minuta intervenirala je policija. Niko nije zatražio ljekarsku pomoć, a razbijeno je nekoliko stolova u okolnim objektima.

Inače, Dinamovi navijači podijeljeni su na one koji zahtijevaju odlazak uprave kluba i Zdravka Mamića optužujući ih za korupciju, izvlačenje novca iz kluba i represiju te na one koji podržavaju vodstvo hrvatskog nogometnog prvaka. 

Navijači skloni vodstvu kluba rekli su da su bili napadnuti dok su sjedili u kafiću te da su se morali braniti. Nekoliko pripadnika druge frakcije reklo je kako nisu bili prisutni tokom nereda te da ne znaju tko je sudjelovao u okršaju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije