Pogledajte ko je sve od hollywoodskih zvijezda pružio podršku Kamali Harris u predsjedničkoj utrci

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte ko je sve od hollywoodskih zvijezda pružio podršku Kamali Harris u predsjedničkoj utrci
Foto: EPA-EFE / Kamala Harris

Brojni američki poznatih glumci, pjevači i druge slavne osobe su masovno iskazale podršku potpredsjednici Kamali Harris nakon što je Joe Biden objavio da se povlači iz utrke za predsjednika SAD-a.

Biden je prekinuo svoju kandidaturu u nedjelju, 21. jula, zbog sve većeg pritiska da se povuče nakon debate 27. juna sa republikanskim suparnikom Donaldom Trumpom.

Rekao da mu je predsjednička uloga bila "najveća čast" u životu te da planira da odradi ostatak svog mandata, koji se završava u podne 20. januara 2025.

Femicid u BiH: Sedam žena ubijeno u prvih šest mjeseci 2024. godine, a zakona još nema

Femicid u BiH: Sedam žena ubijeno u prvih šest mjeseci 2024. godine, a zakona još nema

On je ponudio svoju "punu podršku" gospođi Harris da bude kandidat demokrata.

Glumac iz serije Star Trek, George Takei, predvodio je talas reakcija slavnih na objavu Bidena, nazvavši predsjednika "patriotom" i pozvavši ljude da se "ujedine iza Kamale Harris".

Napisao je na X-u, bivšem Twitteru: "Želim odati počast našem predsjedniku Joe Bidenu. Decenijama je služio našoj naciji na pohvalan način, on je pristojan i častan čovjek, izuzetno uspješan predsjednik i patriota. Sada se ujedinimo iza Kamale Harris i porazimo Donalda Trumpa u novembru!".

Glumica iz filma Freaky Friday Jamie Lee Curtis izjavila je da je potpredsjednica "pouzdana i provjerena".

U objavi na Instagramu, dobitnica Oscara je rekla: "Potpuno podržavam @joebiden i njegovu odluku da se povuče i da bez rezerve podrži @kamalaharris".

Pjevačica Katy Perry je odgovorila na objavu Bidena otpjevavši nekoliko stihova iz svoje nedavno objavljene pjesme Woman’s World.

"Ovo je ženski svijet, i sretan si što živiš u njemu", otpjevala je u videu objavljenom na Instagramu.

Zvijezda filma Funny Girl Barbra Streisand izjavila je u objavi na X-u: "Joe Biden će ostati upamćen u historiji kao čovjek koji je postigao značajna dostignuća tokom svog četverogodišnjeg mandata", piše standard.co.uk.

Harris su također pružili podršku i Robert De Niro, Cher, Mark Ruffalo, Bella Thorne itd.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije