Pogledajte kako večeras izgleda nebo iznad Europe

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako večeras izgleda nebo iznad Europe
Foto: Flightradar24 / Screenshot Flight Radara večeras u 23 sata

Zemlje Europske unije zabranile su ruskim avionima slijetanje na europske aerodrome, a onda je istu mjeru donijela i Rusija.

Time su sve zračne linije između EU i Rusije prekinute.

Europski avioni ne voze niti iznad Bjelorusije, a zbog ratnog stanja već danima nema letova iznad Ukrajine.

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Jedna od posljednjih veza Europe i Rusije je Srbija.

Air Serbia tako je i povećala broj povratnih linija prema Moskvi. A kako smo primijetili tokom dana na FlightRadar24 - lete i privatni avioni AirPinka.

Direkciji za civilno zrakoplovstvo BiH dostavljen je dopis Europske komisije za koordinaciju u kriznim situacijama (EACCC).

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH je slijedom navedenog pozvala Direkciju za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) da poduzme sve neophodne radnje i aktivnosti iz svoje nadležnosti te u skladu sa odredbama Zakona o zrakoplovstvu BiH, avionima iz Rusije zabrani letenje u zračnom prostoru BiH.

"Direkciju za civilno zrakoplovstvo BiH pozivam da poduzme sve neophodne radnje i aktivnosti iz svoje nadležnosti, te da u skladu sa odredbama člana 95. stav (4) Zakona o zrakoplovstvu BiH („Službeni glasnik BiH“, broj 39/09) zrakoplovima iz Ruske Federacije zabrani letenje u zračnom prostoru Bosne i Hercegovine", navodi se u pozivu Turković, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, države članice EU su kao odgovor na agresiju Ruske Federacije na teritorijalni integritet i suverentitet Ukrajine, odlučile uvesti sveobuhvatne sankcije ruskoj strani.

Ovo je screenshot Flight Radara večeras u 23 sata.

Screenshot Flight Radara večeras u 23 sata - undefined

Foto: Flightradar24: Screenshot Flight Radara večeras u 23 sata

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije