Pogledajte kako izgleda kad ukrajinska artiljerija napada ruske snage

6
Anadolija
Pogledajte kako izgleda kad ukrajinska artiljerija napada ruske snage
Foto: Anadolija / Ukrajinska artiljerija

Reporterska ekipa Anadolu Agency (AA) je snimila ukrajinske artiljerijske snage stacionirane u blizini grada Bakhmuta u oblasti Donjeck, gdje se intenzivno nastavlja rat protiv Rusije.

Artiljerijske jedinice dežuraju 24 sata i pomažu ukrajinskoj vojsci, posebno oko Bakhmuta, gdje su zabilježeni najžešći sukobi, kao i na liniji fronta u Donjecku.

Ističući da je artiljerijska vatra najvažnija ratna sila, kapetan Vladislav napominje da je najvažniji nastaviti borbu.

Sve je izgledniji ovaj scenarij o budućnosti Luke Modrića

Sve je izgledniji ovaj scenarij o budućnosti Luke Modrića

"Izvodimo žestoku paljbu da potisnemo neprijatelja. Svaki dan smo na terenu i žestoko pucamo na neprijateljske ciljeve", rekao je te dodao: "Koristimo višecjevne raketne bacače, razne haubice i druge artiljerijske sisteme. Dežuramo veoma intenzivno, svaki dan, 24 sata, po svim vremenskim uslovima."

Rusija je 24. februara pokrenula rat u Ukrajini koji Moskva naziva "specijalnom vojnom operacijom".

Posljednjih sedmica ukrajinske snage su krenule u kontraofanzivu, dok je Rusija pozvala još rezervista i anektirala četiri ukrajinska regiona, uključujući Donjeck.

Ruske snage pokrenule su novu seriju zračnih napada na Kijev i druge ukrajinske gradove u protekle tri sedmice, nakon što je eksplozije na Kerčkom mostu koji spaja poluostrvo Krim i Rusiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije