Poginulo pet, ranjeno devet osoba

Anadolija
Poginulo pet, ranjeno devet osoba
/ AA
Najmanje pet osoba je poginulo, a devet ranjeno u eksploziji automobil-bombe koja se jutros desila u glavnom gradu Iraka, Bagdadu.

General iračkih snaga Hamad al-Moamen je za AA kazao da je bombaš samoubica jutros aktivirao eksploziv u automobilu u blizini vojnog kontrolnog punkta u kvartu al-Hussaniya.

„Najmanje pet ljudi je tom prilikom poginulo, uključujući i bombaša samoubicu, a još najmanje devet osoba je ranjeno“, kazao je al-Moamen i dodao da među stradalima ima i pripadnika iračkih snaga sigurnosti.

Do sada niko nije preuzeo odgovornost za jutrošnji napad, ali irački zvaničnici i za ovaj slučaj optužuju terorističku organizaciju IS koja je ranije u većini slučajeva preuzimala odgovornost za slične napade u Bagdadu.

I jučer je u sličnom bombaškom napadu na pijaci u bagdadskom kvartu Rashidiya ubijeno najmanje sedam, a ranjeno 30 osoba.

Više od 290 osoba ubijeno je u prošlosedmičnom bombaškom napadu u bagdadskom kvartu Karada, što je bio najkrvaviji napad u Iraku od 2003. godine i američke okupacije te zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije