Italija / Poginula žena za volanom Smarta: Pijavica podigla auto i bacila ga na ogradu

28. 07. 2019. u 20:34:00 Hina

Shares: 146

U snažnom nevremenu koje je pogodilo Italiju nakon prošlosedmičnog toplotnog vala smrtno su stradale tri osobe.

Među stradalima je i mlada žena koja je poginula blizu rimske zračne luke Fiumicino kada je njezin automobil zahvatila pijavica. Dvadesetšestogodišnja Italijanka se oko dva sata u noći na nedjelju vozila kući svojim Smartom kada je zračni vrtlog podigao automobil i "bacio" ga prema zaštitnoj ogradi.

Siloviti naleti vjetra rušili su drveće i električne stubove. Na sjeveru zemlje je u subotu poslijepodne od udara munje usred utrke na 2000 metara stradao 45-godišnji norveški sportista koji se natjecao u ultramaratonu u Dolomitima. 

U blizini Arezza, smještenog južno od Firence, spasioci su u kanalu punom blata i nanesenog smeća pronašli tijelo 70-godišnjeg muškarca koji je stradao kada je njegov automobil odnijela vodena bujica. 

Vodeća talijanska udruga poljoprivrednika Coldiretti izvijestila je da je grad u posljednja 24 sata prouzročio miliionske štete širom zemlje, posebno u pokrajini Arezzo. U potpunosti su uništeni voćnjaci i plantaže duhana, suncokreta i kukuruza, dok su mnogi staklenici oštećeni.

NEMA KOMENTARA