Podignuta optužnica u Drezdenu: Brutalno pretukli taksistu iz BiH

0
Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica u Drezdenu: Brutalno pretukli taksistu iz BiH
Foto: EPA - EFE / Njemačka policija / Ilustracija

Javno tužilaštvo Drezdena podiglo je optužnicu protiv trojice osumnjičenih (19, 21, 24 godine) zbog brutalnog napada na taksistu (28), državljanina Bosne i Hercegovine, u januaru ove godine.

Oni su pored napada, koji je bio izuzetno surov i podmukao, optuženi i za tešku pljačku.

Sve se desilo 3. januara ove godine kada su tokom noći naručili taksi prevoz na adresu Babisnauer Pappel, ali su to učinili sa predumišljajem jer su već imali skovan plan.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Poziv je primio bh. taksista, koji je na lokaciju došao oko 2.15 sati. Optuženi su ga već čekali. Najmlađi od njih se pretvarao da je pijan, ležao na ulici, da bi druga dvojica zatražila pomoć taksiste da ga unesu u vozilo.

I dok je taksista razgovarao sa ovom dvojicom, odjednom je osjetio udarac 19-godišnjaka u potiljak, nakon čega je pao na zemlju. Kada je taksista pokušao da se pridigne, počeli su da ga udaraju i šutiraju, uglavnom u predjelu glave.

Taksista je na momenat izgubio svijest, a oni su mu uzeli lične stvari i torbicu u kojoj je bilo oko 300 eura gotovine, koje su podijelili međusobno.

Od posljedica šutiranja, oštećeni je zadobio, između ostalog, ozbiljne povrede lobanje, nakon čega je uslijedila i privremena amnezija. Imao je i posjekotina i hematoma na glavi.

Optuženi se nalaze u pritvoru, a datum suđenja će tek biti određen, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije