Bosanac učestvovao u teškom sudaru kod Linca

2
Radiosarajevo.ba
Bosanac učestvovao u teškom sudaru kod Linca
Foto: Printscreen / Kombi završio u jarku

Jedna osoba je teže povrijeđena u udesu koji se desio u austrijskoj opštini Kronstorf, nedaleko od Linca kada je vozač kombija zaspao za volanom, prešao u drugu traku i naletio na kamion, za čijim volanom je bio vozač iz Bosne i Hercegovine.

Sve se desilo jutros, 12. jula oko 7.30 sati, kada je 31-godišnji vozač kombija po sopstvenom priznanju sklopio oči na sekund, izgubio kontrolu nad vozilom te prešao u suprotnu traku.

Njemu je u susret nailazio kamion za čijim volanom je bio bh. vozač, koji je u zadnjem momentu skrenuo lijevo kako bi izbjegao direktan sudar. Ipak, iako nije došlo do čeonog sudara, kombi se usljed neprilagođene brzine i udara prevrnuo nekoliko puta i završio u jarku pored.

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

I dok je vozač iz BiH nepovrijeđen, vozač kombija je zadobio teške povrede i helikopterom je hitno prebačen u bolnicu u Lincu. Od kombija skoro da ništa nije ostalo.

Saobraćaj na ovoj dionici puta bio je obustavljen satima, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije