Podaci iz Turske: Više od 55.000 novozaraženih koronavirusom

0
Anadolija
Podaci iz Turske:  Više od 55.000 novozaraženih koronavirusom
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / COVID test/Ilustracija

Turska je u ponedjeljak registrovala još 55.149 novih slučajeva zaraze koronavirusom, podaci su Ministarstva zdravstva.

Ukupan broj zaraženih od početka pandemije sada iznosi preko 4,32 miliona, dok je broj smrtnih slučajeva u cijeloj zemlji dosegao 36.267, nakon što je u protekla 24 sata od COVID-19 preminula 341 osoba, prenosi Anadolija.

Oporavilo se još 48.947 pacijenata, čime je ukupan broj oporavljenih od COVID-19 povećan na više od 3,73 miliona ljudi.

Do danas je u Turskoj urađeno više od 44 miliona testova na koronavirus, a od nedjelje je urađeno 318.869.

Najnovije brojke pokazuju da je u Turskoj trenutno 3.319 pacijenata u kritičnom stanju.

Otkako je 14. januara započela masovnu imunizaciju, Turska je vakcinisala više od 20 miliona ljudi. Više od 12 miliona ljudi primilo je prve doze vakcine, dok je više od 7,8 miliona završilo proces imunizacije.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan u utorak je saopćio nove mjere protiv COVID-19 koje će biti na snazi prve dvije sedmice ramazana, mjeseca posta muslimana.

Među novim restrikcijama je i produženi policijski sat tokom radne sedmice koji sada počinje u 19 sati i trajat će do pet ujutru. Za vrijeme policijskog sata bit će zabranjeno kretanje između gradova, osim u hitnim i neophodnim situacijama.

Vikendom, između 10 i 17 sati građani će moći posjetiti najbližu tržnicu, prodavnicu povrća, mesnicu i prodavnicu suhog voća, osim osobe od 65 i više godina i mlađe od 18 godina, te pod uslovom da se ne koristi automobil.

Osobe u dobi od 65 i više godina radnim danom moći će izlaziti van između deset i 14 sati, a oni mlađi od 18 godina između 14 i 18 sati.

Tereni za fudbal, bazeni, teretane, kozmetički saloni, hamami, saune, zabavni parkovi, kafići, internet lokali, ljetne bašte i slična mjesta obustavit će aktivnosti do 17. maja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije