Podaci CIA-e: I Osama Bin Laden bio zainteresiran za Kosovo

Radiosarajevo.ba
Podaci CIA-e: I Osama Bin Laden bio zainteresiran za Kosovo
Među dokumentima pronađenim u kompjuteru ubijenog Osame Bin Ladena koje je objavila CIA nalazi se i fotografija Hrama Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici.

Osim slike, kako je prenijela beogradska "Politika", nalazi se i mapa Kosovske Mitrovice.

Ubijeni lider terorističke al-Kaide bio je veoma zainteresiran za Kosovo, pokazuju dokumenti koji su pronađeni u njegovom ličnom kompjuteru, a čije fajlove je objavila američka Centralna obaveštajna agencija (CIA), prenosi Sputnjik.

Više od 470.000 fajlova s Bin Ladenovo kompjutera objavljeni su 1. novembra ove godine na sajtu CIA, a među njima zaista ima svega i svačega, prenio je ranije britanski Independent", a Politika je pronašla i mapu Kosovske Mitrovice, kao i fotografiju Hrama Svetog Dimitrija u tom gradu. 

"Pronašli smo i baner na kojem piše 'Kosovo džihad - muslimansko istrebljenje kosovskih hrišćana', kao i mapu Kosova iz doba Otomanskog carstva na kojima su prikazani Priština i Vučitrn", navedeno je.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije