Charles Manson preminuo u 83. godini

Radiosarajevo.ba
Charles Manson preminuo u 83. godini
Print Screen / Cocoran zatvor
Charles Manson, vođa zloglasnog kulta čiji su pripadnici ubili trudnu glumicu Sharon Tate i još šest osoba, preminuo je u bolnici u 83. godini.

Primljen je u Bakersfield bolnicu u Kaliforniji ranije ovog mjeseca, javljaju američki mediji.

Pripadnici Mansonovog kulta, poznati kao Manson family ubili su sedam ljudi, uključujući i tadašnju suprugu režisera Romana Polanskog, holivudsku glumicu Sharon Tate.

Četiri gosta u njenoj kući su također izbodena, a narednog jutra još je jedan bogati par pronađen mrtav u Los Angelesu. Ubili su ih pripadnici porodice Manson.

No, Manson nije ubio nikoga od njih, već je poticao članova kulta da to učine. Stoga je dobio smrtnu kaznu 1971. godine. U međuvremenu, Kalifornija je u svom zakonu zabranila smrtnu kaznu, te je Mansonova preimenovana u doživotni zatvor, piše BBC.

Manson je krajem 2014. zatražio dopuštenje da se oženi 26-godišnjom Afton Elaine Burton, do čega nije došlo. Godine 2012. uložio je jedan od bezbroj zahtjeva za prijevremenim oslobađanjem, koji mu je odbijen.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije