Počeo žestok izraelski napad na Gazu, reporteri tvrde: "Ne rade komunikacije, nema interneta"

2
Radiosarajevo.ba
Počeo žestok izraelski napad na Gazu, reporteri tvrde: "Ne rade komunikacije, nema interneta"
Foto: PrtScr / Napad na Gazu, 27. oktobar 2023.

Izrael je večeras, 27. oktobra 2023, pokrenuo žestok napad na Pojas Gaze.

Kako tvrde mnogi izvori na platformi X, prekinuta je telekomunikacija i internet u Pojasu, no ova informacija nije zvanično potvrđena.

"Gaza je u plamenu", navode iz Times of Gaza, koji su objavili i uznemirujući video raketiranja i Gaze koja gori.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Al Jazeerin reporter Tareq Abu Azzoum uspio je putem satelitske veze iz Pojasa Gaze javiti sljedeće:

"Ne znamo ništa šta se dešava u drugim okruzima na teritoriji. Ne znamo koliko je žrtava. Svugdje čujemo samo bombardovanje, ali ne znamo ništa o žrtvama, o situaciji na terenu.

Ne znamo ništa ni o zdravstvenom stanju ljekara, medicinskih radnika, čak ni u bolnici Al-Shifa [najvećoj u Gazi]. Situacija je trenutno katastrofalna. Ne možemo više komunicirati s međunarodnom zajednicom kako bismo poslali svoj glas svijetu da zna šta se dešava na terenu. Nadam se da bi ova poruka mogla stići i imati pristup svijetu uprkos onome što smo doživjeli u posljednjih sat vremena.

Sada smo u bolnici i prenosit ćemo se uživo putem satelita koliko god možemo i svaki sat. Zato vas molim, ako nas čujete, pošaljite tu poruku svijetu da smo sada izolovani u Gazi. Nemamo nikakve telefonske signale. Nemamo nikakve internetske veze. Naišli smo na velike poteškoće čak i u komunikaciji i kontaktu s rođacima u različitim dijelovima teritorije.

Novinari ovdje, čak ni građani u bolnici, nemaju pristup mrežama. Nemaju nikakvu komunikaciju čak ni sa komšijama. Postoji veliki problem u mrežnim vezama. Ne znamo šta se desilo.

Situacija na terenu je zaista strašna. Svi se plaše, svi su prestravljeni. Molim vas, momci, ako čujete da šaljemo ovu poruku svijetu da postajemo izolovani."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije