Počeo trodnevni festival balona u Kapadokiji: Pogledajte fotografije

0
AA
Počeo trodnevni festival balona u Kapadokiji: Pogledajte fotografije
FOTO: AA / Kapadokija

U Kapadokiji, u Turskoj, održava se Međunarodni festival balona u kojem učestvuju piloti iz nekoliko država.

Organizator festivala je kompanija Pasha Ballons, koja nudi usluge letenja balonom na topli zrak. Tokom festivala publika ima priliku vidjeti balone raznih oblika na nebu iznad Goremea. Festival je privukao pažnju brojnih turista, a baloni su se vinuli u zrak u ranim jutarnjim satima što su zabilježili brojni zaljubljenici u fotografiju.

Direktor Pasha Balloonsa Halis Aydogan u izjavi za AA kazao je kako na festivalu učestvuju i piloti iz Španije i Portugala. Pored toga, u nebo su se prvi put vinuli baloni proizvedeni u Turskoj.

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

“Interesovanje je zaista veliko. Očekujemo da će festival, koji će trajati tri dana proteći veoma dobro. Kapadokija je područje na kojem se realizira najviše letova balonom u svijetu. Mi radimo uz stav da je nama svaki dan festival, a to smo željeli i ozvaničiti. Željeli smo na organiziran način predstaviti ljepote ovog područja. Od 2022. godine očekujemo veći broj učesnika iz inostranstva“, rekao je Aydogan.

Festivalu je prisustvovao i Yavuz Demir koji je kazao kako je Kapadokija uvijek lijepa, ali da su baloni dali posebnu čar.

“Došli smo ovdje da gledamo izlazak sunca, ali i festival. Kada smo rano ustali pitali smo se da li će biti vrijedno toga, ali zaista je dobro da smo se odlučili na to. Svi bi trebali vidjeti ove veličanstvene prizore“, rekao je Demir.

Tokom trodnevnog festivala planirano je održavanje koncerata i svjetlosnih performansa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije