Počeo lockdown u Turskoj zbog pogoršane epidemiološke situacije

0
AA
Počeo lockdown u Turskoj zbog pogoršane epidemiološke situacije
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Turska je ponovo uvela policijski čas tokom vikenda u skladu sa procenom rizika u provincijama, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Policijski čas počeo je od 21 čas, ali njegovo trajanje zavisi od provincije.

U nisko i srednje rizičnim provincijama, koje su označene plavom i žutom, policijski čas će biti završen u pet sati ujutru u subotu.

U visokorizičnim provincijama, označenim narandžastom, policijski čas se završava takođe u pet sati ujutru u subotu, ali ponovo stupa na snagu u 21 čas, sve do pet sati ujutru u ponedeljak.

Za veoma visokorizične provincije, označene crvenom bojom, trajaće bez prestanka do pet časova ujutru u ponedeljak.

Marketi, prehrambene prodavnice, pijace, mesare i prodavnice voća i povrća moći će da rade od deset sati ujutru do 17 časova, a biće otvorene i za dostavu.

Pekare će takođe raditi tokom vikenda.

Restorani i poslastičarnice biće dostupni samo za šaltersku prodaju od deset časova ujutru do 20 sati, a dostavu mogu raditi od deset ujutru do ponoći.

U Turskoj je danas registrovano 42.308 novozaraženih, što je najviše na dnevnom nivou od početka pandemije.

Kategorizacija provincija sa niskim, srednjim, visokim ili vrlo visokim rizikom zasniva se na stopi zaraze i kampanji vakcinacije u Turskoj, koja je započela 14. januara.

Mapa rizika u boji 81 provincije Turske biće preuređivana svake nedelje u skladu sa rizičnom situacijom, a praksa normalizacije biće ažurirana svake dve nedelje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije