Počelo suđenje bankaru moćne korporacije koji je mučio i ubijao

Radiosarajevo.ba
Počelo suđenje bankaru moćne korporacije koji je mučio i ubijao
PrtScr / Rurik Jutting nasmijan nakon hapšenja
Proteklih dana, svjetski mediji izvještavaju o početku suđenja britanskom bankaru Ruriku Juttingu (31) koji je optužen da je zlostavljao, silovao, mučio i ubio dvije žene u Hong Kongu.

Jutting je radio u Hong Kongu prije dvije godine kada je ubio Sumarti Ningsih (23) i Seneng Mujiasih (26). Bio je radnik moćne financijske grupacije Bank of America Merril Lynch, a ubistva je počinio u luksuznom apartmanu na 31. katu jednog nebodera. Jutting je izvrsno obrazovani financijski ekspert, koji je pohađao Univerzitet u Cambridgeu.

 

Policajci su po dolasku u njegov stan, koji je u elitnom dijelu Hong Konga unajmio za gotovo 10 hiljada KM, bili nemalo zaprepašteni grozomornim prizorima. Zidovi su bili obliveni krvlju, nasred dnevne sobe ležao je masakriran leš jedne gole djevojke, a s balkona je dopirao nesnosan smrad... od leša druge djevojke koju je barem nekoliko dana prije mrtvu i gotovo odrubljene glave uspio strpati u oveću putnu torbu.

 

Bankar je užasavajuće zločine snimio u detalje na svom mobitelu – a danas je porota na sudu mogla pogledati ove stravične snimke.

 

U prvom snimku koji je danas pušten u sudnici, prvo se čuje kako Jutting muči Ningsih i govori: “Želiš li da te udarim? Ako kažeš da, udarit ću jednom. Ako kažeš ne, udarit ću te dvaput. Ako budeš vrištala, izudarat ću te, razumiješ li?”

 

U sudnici je zatim pušten video na kojem se vidi kako Jutting, gol do pasa, stoji u stanu i govori u kameru: “Moje ime je Rurik Jutting. Prije pet minuta sam ubio, dokrajčio ovu ženu ovdje.”

 

Kamera zatim prikazuje tijelo 23-godišnjakinje: “Sama je sebi nadjenula nadimak Alice. Bila je iz Indonezije i bila je prostitutka. Večeras je ponedjeljak. Zatočio sam je rano u subotu ujutro. Silovao sam je konstantno. Mučio sam je stravično. Isuse.

 

Ovo je prva osoba koju sam ubio. Prerezao sam joj vrat u kupatilu, dok sam je silovao. Uzeo sam mnogo kokaina – zato dileri trebaju prestati dilati velike količine droge. Nije to dobra poslovna politika da prodate nekom dovoljno kokaina da mu traje tri dana.

 

Uživao sam dok sam je mučio. Koristio sam je kao objekat. Mislio sam da će biti lako, da će biti lako udaviti je, a sada je moje kupatilo u neredu. Vjerovatno svi sad misle da sam šu*ak. Da budem iskreni, zbog onog što sam učinio ne zaslužujem biti dio društva. Plakala je. Bila je najhrabrija osoba koju sam ikada sreo. Njena volja da živi bila je nevjerovatna.”

 

Jutting je pozvao policiju u stan nakon što je ubio Mujiasih – koju je upoznao noć ranije u baru.

 

Ubistva je priznao, ali se brani da nije bio u "dobrom psihičkom stanju" i tvrdi da ne može odgovarati za svoje postupke.

 

Suđenje se nastavlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije