Amerika na nogama: Pobio porodicu, ranio policajce i pobjegao naoružan

Radiosarajevo.ba
Amerika na nogama: Pobio porodicu, ranio policajce i pobjegao naoružan
/ Michael Vance
Michael Vance (38) iz Oklahome u SAD, koji se sumnjiči da je ubio dva člana svoje porodice, i dalje je u bjekstvu.

Naoružan je i ranio je dva policajca i ženu tokom bjekstva, a policija tvrdi kako je u ukradenom automobilu krenuo najverovatnije ka sjeveru države. Dva člana njegove porodice pronađena su mrtva, izjavili su iz šerifove kancelarije u okrugu Oklahoma. Žena je pronađen u kući, a muškarac u dvorištu.

Vance je navodno prijetio i ostalim članovima porodice.

Policija ga je provobitno tražila zbog ranjavanja dva policajca - ranjeni su kad je Vance otvorio vatru na njih pucajući iz kalašnjikova. Jedan je ranjen u nogu, a drugi u stopalo. Policija je uzvratila vatru i navodi kako su osumnjičenog pogodili dva puta u grudi.

Vans je zatim oteo automobil od jedne žene i odvezao se do obližnjeg parka s prikolicama, gdje je pucao i u nju, izbacio je iz kola i nastavio dalje.

Vlasti sada vjeruju da je osumnjičeni ukrao i drugo vozilo, srebrni "hjundai" i da se uputio ka sjeveru SAD-a.

Podaci iz policije pokazuju kako je Vance nekoliko puta hapšen, piše Blic, zbog krađe, napada, a bio je i u pritvoru do skoro zbog seksualnog zlostavljanja djeteta u vezi kojeg tek treba da se suoči na sudu sa optužbama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije