Platio da se igra s leopardom, životinja ga unakazila

0
Radiosarajevo.ba
Platio da se igra s leopardom, životinja ga unakazila
Print Screen / Kavaz u kojem se nalazi leopard

Dwight Turner (50) iz Floride platio je 150 dolara kako bi imao bliski kontakt s crnim leopardom. 

No, susret s divljom životinjom nije prošao po planu te ga je ona 31. augusta napala i unakazila, a on je nakon toga morao proći dvije operacije.

Turner i vlasnik leoparda Michael Poggi (54) dogovorili su se kako će Turner doći na  Poggijevo imanje te se ondje igrati s leopardom, maziti ga po trbuhu i slikati se s njim.

Nakon što je Poggi otključao kavez, Turner je ušao i sjeo na klupu, a leopard je počeo režati te je zatim napao Turnera i ugrizao ga za glavu i uho, piše Independent.

"Dwight Turner je zadobio povrede desne strane glave i desnog uha. Njegova supruga je izjavila da je vratila na mjesto dio tjemena koji je Turneru visio s glave, a da mu je desno uho bilo prepolovljeno", priopćili su iz Udruženja za zaštitu ribe i divljih životinja Floride (FWC). 

Poggi je istražiteljima FWC-a priznao da je znao da je to što je učinio nezakonito i odgovarao je na njihova pitanja, ali nije dao pisanu izjavu, navodi se u izvještaju FWC-a. 

Na svojoj Facebook stranici Poggi je naveo da je "uzgajivač egzotičnih rijetkih ili ugroženih vrsta" i da je "spasio na hiljade egzotičnih životinja u posljednjih 35 godina". 

Njegova Facebook stranica naziva Poggi's Animal House deaktivirana je nakon incidenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije