Planirala masakr cijele porodice: Pobila ih dok su spavali

Radiosarajevo.ba
Planirala masakr cijele porodice: Pobila ih dok su spavali
Martina R. iz mjesta Schildberg in Boheimkirchen u Austriji ubila je svoju majku Matildu koja je imala rak, brata Petera koji je s njima živio te svoje troje djece Michelle, Fabiana i Sebastiana.

Ubila ih je dok su spavali u svojim krevetima. Ubila je i njihovog psa, dogu te je presudila sebi. Mrtva tijela pronađena su u četvrtak u porodičnoj kući, prenosi 24.sata.hr

Martina je članove porodice i sebe ubila vjerovatno još prije nekoliko dana. Djece tri dana nije bilo u školi, a niti je iko vidio danima da izlaze iz kuće pa je nazvao policiju koja je pronašla tijela.

Motiv ubistva i samoubistva se još ne zna, ali Martina je bila povučena i djeci je zabranjivala kontakte s drugim ljudima. Pazila je i da se ne druže s drugom djecom pa ih je često pratila na školski autobus. Pratila ih je i na povratku iz škole.

Razlog bi mogli biti finansijski problemi jer se porodica prilikom kupovine kuće koju je trebalo i renovirati zadužila. Osim toga Martina je navodno bolovala od psihičkih problema.

Bila je samohrana majka, a otac djece od kojeg se rastavila nakon što je rodila najmlađe dijete, živi u Beču.

Odakle joj pištolj iz kojeg je pucala još se ne zna, no Kurier piše da ga je posjedovala legalno. Majka je posljednji put na ulici viđena 21. novembra. Prije toga se pojavila u školi i djeci je opravdala nekoliko dana izostanka. Rekla je kako je njihova baka odnosno njena majka, umrla. No istina je bila da se njena bolesna majka Matilda tek nekoliko dana ranije vratila iz bolnice i trebala je punu njegu. 

„Moguće je da je to napravila kako niko ne bi posumnjao ako se djeca nekoliko dana ne pojave u školi. To pokazuje da je ubistva planirala“, kažu istražitelji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije