Pijana žena se automobilom zaletjela u dječiju rođendansku zabavu: Poginuli brat (5) i sestra (8)

0
Radiosarajevo.ba
Pijana žena se automobilom zaletjela u dječiju rođendansku zabavu: Poginuli brat (5) i sestra (8)
Foto: Pexels / Ilustracija

Brat i sestra su poginuli, a nekoliko je ljudi povrijeđeno, od kojih neki teško, kada se vozilo kojim je upravljala pijana vozačica u subotu, 20. aprila, zaletjelo u dječiju rođendansku proslavu u nautičkom klubu u Michiganu.

"Osmogodišnja djevojčica i njen petogodišnji brat poginuli su na mjestu nesreće, kada se 66-godišnja žena oko 15:15 sati zabila u zgradu u nautičkom klubu Swan Creek u općini Berlin, oko 50 kilometara južno od Detroita", rekao je šerif okruga Monroe Troy Goodnough.

"Scena je bila krajnje haotična, svi su bili uspaničeni, kako oni koji su izravno sudjelovali, tako i oni koji su svjedočili ovom stravičnom incidentu", rekao je.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Troje djece i šestero odraslih prebačeno je u bolnicu sa dva helikoptera i kolima hitne pomoći s povredama opasnim po život, rekao je. Ostalim povrijeđenim pružena je prva pomoć na mjestu nesreće, a neki su privatnim vozilima prebačeni u bolnice, piše HuffPost.

Goodnough nije identificirao ženu koja je vozila, ali je rekao da je privedena i zadržana u zatvoru okruga Monroe zbog sumnje da je upravljala motornim vozilom u pijanom stanju uzrokujući smrt. Surađivala je s vlastima i vjerovatno će se suočiti s novim optužbama, rekao je.

Vlasti su obaviještene da je žena možda bila u obližnjoj gostioni prije incidenta, rekao je Goodnough i dodao da su zatvorili lokal i izdali nalog za pretres u sklopu istrage.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije