Papa Franjo se sapleo i pao tokom mise

Anadolija
Papa Franjo se sapleo i pao tokom mise
Pixabay / Papa Franjo
Vrhovni katolički poglavar papa Franjo rekao je kako je "zaboravio na stepenik" kada se prošlog četvrtka sapleo i pao na bini tokom svog pastoralnog pohoda u Poljskoj.

Snimci papine nezgode uoči početka mise pred nekoliko hiljada ljudi obišle su svijet, a od tada nije davao izjave o tome šta je bio uzrok pada u kojem mu je priteklo nekoliko drugih svećenika.

Jučer je papa okončao posjetu Poljskoj, a novinarskim ekipama u avionu koji je letio ka Rimu rekao je kako je "zaboravio na stepenik" koji se nalazio ispred njega, stoga se sapleo. 

"Gledao sam ispred sebe, ali sam zaboravio na taj stepenik. Kada sam osjetio da padam, jednostavno sam se prepustio i to me spasilo. Da sam se opirao, vjerovatno bih se povrijedio", pojasnio je papa koji je prošao bez povreda.

Neki mediji nedugo nakon papinog hoda izvijestili su kako vrhovni katolički poglavar boluje od išijasa te da mu on uzrokuje jake bolove u nogama i leđima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije