Papa Franjo s porodicama žrtava napada u Nici: Ne odgovarajte mržnjom

Anadolija
Papa Franjo s porodicama žrtava napada u Nici: Ne odgovarajte mržnjom
/ Foto: PP
Papa Franjo primio je u Vatikanu porodice žrtava terorističkog napada kamionom u Nici, nudeći im "neizmjernu samilost" i ohrabrujući ih da na mržnju ne odgovore mržnjom.

U publici u Vatikanu bili su hrišćani, muslimani i židovi. Franjo je kazao da "jak međureligijski odnos može pomoći da se ublaže rane ovih dramatičnih događaja".

Bivši gradonačelnik Nice donio je 86 cvjetova koji simbolizuju 86 žrtava napada teroriste koji je 14. jula kamionom pokosio ljude koji su slavili Dan pada Bastilje u gradu na francuskoj rivijeri.

Franjo je izdao upozorene protiv odgovaranja "mržnjom na mržnju i nasiljem na nasilje", iako je dodao da je iskušenje veliko.

"Molim Boga za milost i za sve one koji su bili povrijeđeni, koji su u nekim slučajevima strašno unakaženi, i u tijelu i u duhu, i ne zaboravi sve one koji iz toga razloga nisu bili u mogućnosti da dođu ovdje ili su još uvijek u bolnici", kazao je papa.

Neki od prisutnih na posebnoj audijenciji, dok ih je pozdravljao jednog po jednog, pokazali su Franji fotografije mrtvih članova porodice.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije