Panika u Ukrajini: U Zaporožju prijeti nuklearna katastrofa, Ukrajinci masovno bježe

0
Radiosarajevo.ba
Panika u Ukrajini: U Zaporožju prijeti nuklearna katastrofa, Ukrajinci masovno bježe
Foto: Fena / Arhiv / Zaporožje / Ilustracija

Nuklearna elektrana koja je u rukama neprijatelja, uzrok je duboke zabrinutosti Ukrajinaca tokom čitavog rata. Nikad više nego sada.

Ukrajinske snage su upozorile na zračnu opasnost od raketa na jugu Ukrajine, upozoravajući na "vjerovatna lansiranja krstarećih raketa Kalibr".

Svjetski mediji javlja da ljudi bježe iz oblasti oko nuklearne elektrane Zaporožje nakon što su međusobne optužbe ruske i ukrajinske strane o isplaniranom napadu na centralu dovele do panike među Ukrajincima.

Olimpijci će u Parizu spavati na anti-sex krevetima

Olimpijci će u Parizu spavati na anti-sex krevetima

Upravo su čuli upozorenja predsjednika Volodimira Zelenskog i šefova obavještajnih službi da je postrojenje minirano eksplozivom, ali i zabrinjavajuće izjave Rusa.

Kada Rusi tvrde da će Ukrajinci nešto da urade, to često znači da će to sami da urade, kao što je možda bilo nedavno sa branom Kahovka za koju se vjeruje da su je Rusi digli u zrak, tako da su tvrdnje Rusa da su Ukrajinci sinoć spremali napad na elektranu u Zaporožju bile duboko zabrinjavajuće.

Ukrajinska vlada je sinoć na društvenim mrežama izdala uputstva kako da napuste moguću zonu zračenja.

"To je izazvalo uzbunu. Dovelo je do toga da jedan broj Ukrajinaca iznenada napusti zemlju. Vidimo redove na graničnom prelazu u Moldaviji, duge kilometrima i to nismo vidjeli mjesecima", izvjestio je urednik Sky News Dominik Vaghorn.

[facebook_video]https://www.facebook.com/100068396269692/videos/2389137187913758/[/facebook_video]

Izvori ukazuju da su neke ruske trupe povučene iz fabrike posljednjih dana. Izvori na terenu kažu da su primjetili smanjenje broja patrola tamo, a ukrajinska vojna obavještajna služba kaže da vjeruje da su se Rusi djelimično povukli iz fabrike. To može ili ne mora biti znak da planiraju da tamo naprave incident.

Le Forze Armate d’Ucraina informano ufficialmente sulla possibile preparazione, nel prossimo futuro, di provocazioni sul...

Posted by Посольство України в Італії/ Ambasciata d'Ucraina in Italia on Tuesday, July 4, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije