Panika u Rusiji: Vojska na ulicama Moskve

0
Radiosarajevo.ba
Panika u Rusiji: Vojska na ulicama Moskve
Foto: Screenshot / Ruska vojska na ulicama Moskve

Glavnim gradom Rusije Moskvom od petka, 23. juna, patroliraju jake snage vojske. 

Ovo je odgovor vojske Rusije na potencijalni sukob do kojeg bi moglo doći između njihovih snaga i plaćenika grupe Wagner, koje predvodi Jevgenij Prigožin

Naime, Prigožin je već duži period u 'ratu' s Kremljom, odnosno s ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom. Razlog je prvobitno bio, prema Prigožinu, nedovoljna podrška koju Šojgu daje Wagnerovcima na frontu u Rusiji. 

Adna Helić prozvala "kolege" koji su je otpratili nakon hapšenja: Kakva komedija od ljudi

Adna Helić prozvala "kolege" koji su je otpratili nakon hapšenja: Kakva komedija od ljudi

Sve je kulminiralo rano ujutro u subotu, 24. juna, kada su snage pod vodstvom Prigožina okupirale centar grada Rostova. Tome su prethodile optužbe šefa Wagnerovaca da je Rusija bombardovala njegove trupe u Ukrajini. 

Prigožin je pozvao i na oružanu pobunu, a tu prijetnju je ozbiljno shvatila ruska vlast, na čelu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Na ulicama Moskve su još od noći s petka na subotu na ulicama jake snage ruske vojske

Snimci iz prijestolnice Rusije koji su objavljeni na društvenim mrežama pokazuju oklopna vozila, neki čak i tenkove, koji patroliraju ulicama. O ovim dešavanjima se još, službeno, nije oglasio Kremlj. 

Podsjetimo, u ranim jutarnjim satima u subotu, 24. juna, došlo je do oružane pobune grupe Wagner, pod vodstvom Jevgenija Prigožina, protiv Vladimira Putina i vlasti u Rusiji.

Više o ovome čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije