Panika u Južnoj Koreji, neuspješno ispalili projektil: "Vidjeli smo jak bljesak, izbio je požar "

0
Radiosarajevo.ba
Panika u Južnoj Koreji, neuspješno ispalili projektil: "Vidjeli smo jak bljesak, izbio je požar "
FOTO: Twitter / Požar u Južnoj Koreji

Vojska Južne Koreje se izvinila nakon što je neuspješno lansiranje projektila tokom zajedničke vježbe sa Sjedinjenim Američkim Državama izazvalo uzbunu među stanovnicima priobalnog grada Gangneunga.

Oni su prijavili da su tokom noći čuli eksploziju i vidjeli požar.

Ali vojska, koja je rekla da nema žrtava, priznala je incident tek sedam sati kasnije. Lansiranje je bilo odgovor na to da je Sjeverna Koreja ispalila projektil iznad Japana rano u utorak, javlja BBC.

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Sjeverna Koreja ispalila balistički projektil

Sjeverna Koreja ispalila balistički projektil

Ovo je prvi put da je Pjongjang izbacio projektil iznad Japana od 2017. godine - i to je izazvalo demonstraciju sile SAD, Japana i Južne Koreje koji su izveli vojne vježbe. Seul i Washington su takođe ispalili salvu projektila u Istočno more – takođe poznato kao Japansko more – između Korejskog poluostrva i Japana.

Južnokorejska vojska je kasnije potvrdila da je jedna od njihovih raketa otkazala ubrzo nakon što je lansirana i pala - ovo je bilo odvojeno od onih koje su lansirane sa SAD.

Vojska je takođe saopštila da je raketa Hyunmoo-2 nosila bojevu glavu, ali da nije eksplodirala, i izvinila se što je izazvala zabrinutost.

Stanovnici Gangneunga rekli su da su vidjeli jak bljesak i čuli eksploziju oko 01:00 u srijedu.

Ostavljeni su satima u mraku, a mnogi od njih su se oglasili na društvenim mrežama pitajući se šta se dogodilo, dok su dijelili fotografije i video zapise incidenta. Na snimku se vidi nešto što je izgledalo kao vatra koja gori, a dim se diže iz daljine.

"Vidjeli smo jak bljesak izbio požar. Ne mogu da spavam jer se osećam anksiozno (nakon što sam čuo) eksploziju", rekao je jedan korisnik, prema novinskom sajtu Kang Von Ilbo. Drugi se pitao da li se srušio avion.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije