Panika u Bosforu: Nadomak Istanbula pluta mina

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Podsjetimo

Neki od mnogih oblika znatnih opasnosti dirigovanih iz tariguzije(srbije) su perfidni i vrlo prikriveni napadi sa teritorije neke druge zemlje prema nekoj trećoj zemlji na takav način da zvanično izgleda kao da je druga zemlja izvršila napad na treću zemlju.

Primijer A

Jedan od mogućih načina lansiranja onog projektila zemlja-zemlja 2022-e što je po radarskim zapažanjima preko Poljske i Mađarske, pogodio Federaciju BHS (BiH, Hrvatske i Slovenije) bi mogao biti ovakav: tariguzija (tzv.srbija) je prvo prikriveno manipulirala internetom tako što je prvo izazvala agresiju Rusije na Ukrajinu, a onda neko vrijeme pričekala da situcija u Ukrajini postane stresovita i djelimično nestabilna, nakon čega je također u najvećoj tajnosti tariguzija poslala neku svoju specijalnu jedincu najvjerojatnije negdje u jugozapadnu Ukrajinu, da neprimijetno i lukavo preotme projektil i lansira ga preko Poljske i Mađarske na Zagreb koji je u sastavu Federacije BHS (BiH, Hrvatske i Slovenije).

Primijer B

Ima logike jer je sličan oblik djelovanja već viđen prije nekih otprilike 30-ak godina kada je isti agresor (tariguzija) prikriveno 1991-e napao Dubrovnik (Hrvatska) sa teritorije CrnoGore, i isto tako prikriveno je napadnuta i Slovenija sa teritorije Hrvatske ...

Molba za korovanje nekih situacija

Bilo bi korisno da Rusija obustavi agresiju na Ukrajinu, preusmijeri se i udruži zajedno sa većinom zemljama svijeta u zajedničkom interesu sprovođenja procedura oplemenjivanja, pripitomljavanja, rehabilitacije i extreminacijske defanatizacije srbije u smislu da joj se broj stanovnika umanji na bezopasan iznos koji bi bio ispod 50 000 patogena uz istodobno razaranje njihovih proizvodnih pogona čime bi industrijalci i proizvođači iz drugih dijelova svijeta preuzeli njene mušterije, što bi za većinu čovječanstva značilo početak najboljeg doba ljudske civilizacije u obliku ogromnog prosperiteta i neviđenog blagostanja u trajanju od najmanje desetak godina, perioda ljudske vrste tokom kojega bi vojnotehnički kompleksi i industrije naoružanja iz cijelog svijeta međusobno bezazleno sarađivali, takmičili se, nadopunjavali i usavršavali, u ispucavanjima na teritorij tariguzije koja bi tako postala međunarodni poligon, te razvijali i usavršavali u zajedničkim nastojanjima kreiranja resursa za odvraćanje, izbjegavanje ili skretanje za ljudsku vrstu potencijalno mogućih kataklizmičkih udara svemirskih meteorita u budućnosti, poput onakvih od kojih je jedan prije nekih 60 miliona godina istrijebio dinosauruse.

Futurizam nade u neviđeni prosperitet čovječanstva

Ako bi se nakon pravilne defanatizacijske exterminacije tariguzije (tzv.srbije) u biološkom i materijalno-tehničkom smislu stvorili uvjeti za barem desetak godina prosperiteta čovječanstva, ono bi možda moglo ovladati tehnikama za regularno preusmjeravanje skupocijenih svemirskih asteroida (u kojima su resursi poput zlata i platine) prema teritoriji tariguzije, čime bi joj se nakot opet potamanio, nakon čega bi međunarodne kompanije eksploatirale takve vrijedne rude na površini naše planete.

RE Korisno je neke stvari nastojati razumijet...

Jaraniko, mjenjaj ti dilera pod hitno... Vidiš bolan da ti taj smeće uvaljuje... Jesi li ti sreo na Bjelašnici Elvis Presleya?

/ Najnovije