Palestinski premijer briznuo u plač tokom sjednice kabineta

5
Radiosarajevo.ba
Palestinski premijer briznuo u plač tokom sjednice kabineta
Foto: Screenshot / Mohammed Shtayyeh

Palestinski premijer Mohammed Shtayyeh rasplakao se tokom sastanka kabineta palestinskih vlasti dok je prepričavao priču o majci čija su djeca zatrpana ispod ruševina u Gazi.

"Djeca pišu imena na svoja tijela kako bi se tijela mogla identificirati. Majka troje djece koja su pokopana ispod ruševina poručuje svojoj djeci: 'Dajte da vas vidim, makar i u snu'", kazao je Shtayyeh i briznuo u plač.

"Izraelski ministar baštine nije bio zadovoljan s 10.000 mrtvih, više od 25.000 ranjenih i milion raseljenih. Želio je vidjeti Hirošimu u Gazi. Želio je vidjeti genocid izvršen nuklearnom bombom koju Izrael posjeduje. Krvoločna osoba želi ubiti radi ubijanja", nastavio je.

Hamza Višća: Nivo straha od rata je veći od ozbiljnosti realnog stanja

Hamza Višća: Nivo straha od rata je veći od ozbiljnosti realnog stanja

"Međunarodni kazneni sud sada mora izdati nalog za hapšenje kriminalaca kao korak predostrožnosti kako bi se zaustavio stroj za ubijanje. Pozdravljam zemlje koje će podnijeti zahtjeve sudu za procesuiranje kriminalaca. Od savjesnih osoba i zagovornika ljudskih vrijednosti traži se brzo djelovanje kako bi se zaustavila agresija koja je Pojas Gaze pretvorila u pojas krvi", poručio je.

Izraelska vojska već mjesec dana žestoko bombarduje mete u Gazi kako bi se osvetila za napad Hamasovih militanata.

Nakon što je odbio pozive na primirje, Izrael je pod stalnim pritiskom da pokuša izbjeći civilne žrtve tokom vojnih operacija.

Gaza je jedno od najgušće naseljenih mjesta na svijetu, u kojem su militanti Hamasa izmiješani s civilnom populacijom te je koriste kao živi štit.

Na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minutu sva aktuelna dešavanja iz Pojasa Gaze, Palestine i Izraela možete pratiti na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije