Pakistan: Napad na kineskog ambasadora u jednom od najraskošnijih hotela

0
Radiosarajevo.ba
Pakistan: Napad na kineskog ambasadora u jednom od najraskošnijih hotela
Twitter / Quett napad

U eksploziji bombe u luksuznom hotelu u pakistanskom gradu Quetti ubijene su četiri osobe, a ranjeno je njih 11.

Sumnja se da je meta napada na parkiralištu hotela Serena bio Nong Rong, kineski ambasadoru Pakistanu,  javlja BBC.

Ambasador Rong se nalazio u Quetti, glavnom gradu provincije Balochistan blizu granice s Afganistanom, ali u to vrijeme nije bio na mjestu događaja.

"Automobil koji je bio pun eksploziva eksplodirao je na parkiralištu hotela", rekao je pakistanski ministar unutarnjih poslova Sheikh Rashid Ahmad.

Snage sigurnosti stigle su do hotela i nitko nije smio prići mjestu eksplozije. Snimci na lokalnim vijestima prikazuju automobile u plamenu i požar koji bjesni na parkiralištu hotela, dok je iz policije poručeno da je otvorila istragu.

Quett napad - undefined

Twitter: Quett napad

Hotel Serena najpoznatiji je u Quetti i poznat je kao mjesto koje odabiru vladini službenici i ugledni zvaničnici.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad ne navodeći detalje. Posljednjih mjeseci su militantne organizacije pojačale napade u plemenskim područjima u blizini granice s Afganistanom. Balochistan je mjesto dugotrajne separatističke pobune.

Militanti traže nezavisnos od ostatka Pakistana i protive se velikim kineskim infrastrukturnim projektima na tom području.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije