Pahor u Moskvi: Da li će Slovenija biti domaćin susreta Putina i Trumpa

Anadolija
Pahor u Moskvi: Da li će Slovenija biti domaćin susreta Putina i Trumpa
/ Anadolija
Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da je zahvalan Sloveniji na ponudi da bude domaćin njegovog prvog susreta sa Donaldom Trumpom, predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država.

Putin je dodao da sastanak s Trumpom ovisi o stavu Washingtona.

Govoreći u Kremlju, nakon sastanka sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom, Putin je rekao da Rusija pozdravlja Trumpove izjave o potrebi da se poboljšaju rusko-američki odnosi.

Dodao je da Rusija čeka Trumpovu administraciju da se pripremi za dijalog, istakavši da bi se Moskva i Washington zajednički mogli baviti pitanjima terorističkih prijetnji i drugim globalnim izazovima.

Putin je zahvalio predsjedniku Slovenije na njegovoj spremnosti da organizuje susret sa Trumpom. Naglasio je da će održavanje takvog sastanka zavisiti od SAD-a.

Slovenski predsjednik Borut Pahor počeo je danas dvodnevnu radnu posjetu Rusiji. Tokom susreta sa ruskim predsjednikom izražena je nada da će ova posjeta doprinijeti oživljavanju privredne saradnje između dvije zemlje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije