"Ovo je genocid": Pogledajte šta grupa mladih aktivista iz Izraela misli o bombardovanju Gaze

2
Radiosarajevo.ba
"Ovo je genocid": Pogledajte šta grupa mladih aktivista iz Izraela misli o bombardovanju Gaze
Foto: AA / PS / Mladi Izraelci o bombardovanju Gaze

U Izraelu, manjina mladih ljudi se protivi nemilosrdnom bombardovanju civila u opkoljenoj Gazi. Kažu da se neće pridružiti vojsci koja je usmjerena na ugnjetavanje palestinskog naroda.

Ariel Davidov iz Tel Aviva kaže da je ono što se dešava u Gazi genocid.

"Ne mogu učestvovati u nečemu što je tako nemoralno, što je tako nepravedno. Ovo je genocid koji traje od početka cionizma. Okupacija i zatvaranje Gaze su doveli do ovoga. Izraelski anticionisti su trenutno stvarno u problemu jer je fašizacija Izraela ušla u novu fazu. Mi se bojimo vlasti. Bojimo se vojske, policije. Ne možemo izaći na ulice", kazao je.

CIK donio odluku: Evo u kojim općinama u BiH će biti uvedeni skeneri za lokalne izbore

CIK donio odluku: Evo u kojim općinama u BiH će biti uvedeni skeneri za lokalne izbore

Sličnog mišljenja je i Ella Keidar.

"Ne želim služiti vojsci koja provodi okupaciju, režim aparthejda. Bojim se za ljude u Gazi koji su nemilosrdno bombardirani. Mislim da Palestinci zaslužuju slobodu jednako kao i Izraelci", rekla je.

Tal Mitnick kaže da obija učestvovati u ugnjetavanju Palestinaca.

"Vojska koju imamo u ovoj zemlji operativno je krilo jevrejske nadmoći u tom području i usmjerena je na ugnjetavanje palestinskog naroda. Obijam učestvovati u tom ugnjetavanju i umjesto toga se borim protiv njega u svom aktivizmu", kazao je Mitnick, prenosi TRT Balkan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije