Ovo je Amerikanac optužen za ubistvo muškarca iz Bosne

5
Radiosarajevo.ba
Ovo je Amerikanac optužen za ubistvo muškarca iz Bosne
Foto: Chicago Tribune / Brandon Sanders

Brandon Sanders (33) optužen je za ubistvo prvog stepena te za oružanu pljačku nakon što je 12. maja ubio Rasima Katanića (69), porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Sve se desilo na krovu jedne zgrade gdje je Katanić, inače vlasnik kompanije K & R Heating & Cooling, došao da popravi klimu u jednom restoranu.

Policija je saopštila da je Sanders izbo Katanića, a onda od njega uzeo šrafciger kojim je kasnije obio dva stana u zgradi. Kako dalje stoji u saopštenju, Katanić je radio na krovu restorana popravljajući kompresor kada je ubijen

Prvi maj u BiH: Uslovi su loši, a protesti postali ritual bez socijalne borbe

Prvi maj u BiH: Uslovi su loši, a protesti postali ritual bez socijalne borbe

Nakon što je izbo Katanića u vrat i glavu, on je od njega ukrao novčanik, ključeve te pomenuti šrafciger. Nadzorne kamere su snimile Sandersa kako izlazi iz zgrade u odjeći koju je ukrao iz stanova u koje je provalio. Katanićev šrafciger je ostavio na jednom poštanskom sandučetu u zgradi.

Motiv ubistva je i dalje nejasan, ali je Sandersovo ponašanje tog dana bilo neuobičajeno a optužnici se navodi da je bio i psihički nestabilan.

Iako nije zvanično optužen, Sanders se sumnjiči i za ubistvo studenta Imana al Saradža. Kako prenosi Chicago Sun Times, a pišu Nezavisne, njegovo tijelo je pronađeno u Sandersovom zamrzivaču.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije