Ovo će biti jedan od prvih poteza Donalda Trumpa u Bijeloj kući

Fena
Ovo će biti jedan od prvih poteza Donalda Trumpa u Bijeloj kući
EPA / Donald Trump
Donald Trump se sprema početi donositi uredbe već prvog dana u Bijeloj kući kako bi ukinuo politike odlazećeg predsjednika Baracka Obame i proveo dijelove svojih planova za obuzdavanje imigracije i izgradnju zida na američko-meksičkoj granici.

Trump, koji će položiti zakletvu u petak, namjerava iskoristiti jedno od najmoćnijih sredstva u svom uredu - predsjedničko nalivpero - kako bi potpisao uredbe koje se mogu provesti bez rasprave u Kongresu.

"On je predan tome da ne samo prvog dana nego i drugog i trećeg donese stvarne promjene i mislim da ćete to vidjeti u predstojećim danima i sedmicama", rekao je novinarima Trumpov glasnogovornik Sean Spicer u četvrtak, dodajući da očekuju aktivnost u petak, tokom vikenda i početkom iduće sedmice.

Glavne teme Trumpova programa su obuzdavanje imigracije i stvaranje radnih mjesta, kazao je Spicer.

Očekuje se da će Trump u prvih nekoliko dana nakon preuzimanja dužnosti potpisati uredbu o izgradnji zida na južnoj granici s Meksikom, što je jedan od nekoliko koraka vezano za obuzdavanje imigracije koji su mu preporučili savjetnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije