Ovaj način grijanja koristi više od dva miliona Nijemaca: Isplati li se?

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ma nego kako, isplati se to!

Das kojih par desetina tisuca Eura za istrazivanje ispod kuce da se vidi ima li tople vode. Zatim u ovisnosti o rezultatu se opredijelis i investiras u cjelokupnou novu instalaciju za grijanje, opet par desetina tisuca Eura. Na kraju, za slag na tortu, opet das jedno 15-20 za velike fotovoltaicke panele na krovu. Ma super nesto! Cijena poslusavanja satrapa na vlasti je visoka...

Najisplatnije

je loziti gume.

000

Može on praviti šta hoće ali Toplane I KS će mu i dalje slati račune.

Banja luka

Ja imam geotermalnu ugradjenu u Banjaluci gdje i zivim, sve ukupno me kostala malo ispod 7000 eura za pumpu i ugradnju, instalacija sa radijatorima je vec bila postavljena ranije. Od toga 650 e za busenje u dvoristu, nema nikakvog istrazivanja, ljudi koji se bave time manje vise znaju gdje ima vode gdje nema i dodju i buse. Pumpa nije nekog poznatog proizvodjaca, koliko ja znam pravi se u BiH, AR klima je proizvodjac. Mene sluzi dobro vec 4 godine, a racun za struju se vrti oko 200 eura racunajuci ukupnu potrosnju domacinstva, ne samo grijanje. Jos samo planiram razvesti novu instalaciju i onda se ljeti pumpa moze koristiti i za hladjenje kao i za grijanje zimi.

Banja luka

Zaboravi napisati kuca je 220 kvadrata, tako da je to trenutno najisplativije grijanje sto se tice mjesecnoh troskova.

/ Najnovije