Ova zemlja je pred kolapsom: Bolnice su pune zaraženih

Radiosarajevo.ba
Ova zemlja je pred kolapsom: Bolnice su pune zaraženih
Foto: EPA-EFE / Zdravstveni sistem u Brazilu na ivici kolapsa

Zdravstveni sistem u Brazilu je na ivici kolapsa i smrtnost od koronavirusa u ovoj južnoameričkoj državi konstantno raste.

Ipak, predsjednik Jair Bolsonaro se tokom vikenda sastao sa mnoštvom pristalica pridruživši im se u još jednom protestu u Braziliji protiv blokade.

Gradonačelnik Sao Paula je upozorio da bi zdravstveni sistem u tom gradu mogao da bude narušen vrlo brzo ako stanovnici ne budu poštovali smjernice socijalne distance.

"Grad dolazi do limita", rekao je Bruno Kovas, dodajući da je devet od deset kreveta u jednicima intenzivne njege puno.
Predsjednik Brazila Jair Bolsonaro  - undefined

Foto: EPA-EFE: Predsjednik Brazila Jair Bolsonaro na protestima

Ipak, iz predsjedničkog kabineta stiže nešto drugačija poruka. On se protivi strogim mjerama socijalnog distanciranja, a protesti koji je i on sam posjetio, postali su regularni.

Nedugo nakon protesta, Bolsonaro se sastao sa grupom mladića koji nose vojne uniforme u predsjedničkoj palati. Rekao je za njih da žele da odaju poštovanje predsjedniku. Grupa se pomolila za Brazil, uzviknula "Bolsonaro je mi", te su svi zajedno uradili i seriju sklekova, prenosi CNN.

"Iznad svega ljudi žele slobodu, oni žele demokratiju, oni žele poštovanje", naveo je on u opisu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije