! / Otkrivena psiho sekta: Bogate djevojke 30 godina izložene seksualnom nasilju

20. 07. 2020. u 23:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 11

Policija italijanskog grada Novara otkrila je, zahvaljujući svjedočenju jedne djevojčice, postojanje psiho sekte, koja je djelovala u cijeloj Italiji više od 30 godina.

Na čelu sekte čije su žrtve bile uglavnom mlade žene i djevojčice je 77 godišnji čovjek, kojega su oslovljavali sa "Doktor", a odnosile se prema njemu kao prema božanstvu, prenose agencije. 

Članice sekte bile su podvrgnute seksualnom nasilju da bi se kako im je govorio vođa, "zapalio unutrašnji plamen", i bile su mu potpuno potčinjene, a neke je uspio da sasvim izoluje čak i od porodica, dok je drugima i porodicu uvukao u sektu.

Djevojčice i mlade žene birane su iz dobrostojećih porodica, sekta se bavila i "pranjem novca", a vođa je odlučivao za članice sa kim mogu da se druže, šta da rade, i sam je birao sa kojom žrtvom će se zabavljati.

Policija je otkrila da je vođa imao 26 saradnika, svi su pod istragom, a u primamljivanju članica učestvavali i profesionalci kao neke priho-terapeutkinje, vlasnici dvije baletske škole, vlasnici zanatskih radnji i drugi.

Prema navodima policije, čak su i djevojke visokog kulturnog nivoa rizikovale i bile uvučene u sektu, ukoliko ih je vođa ocijenio kao mete.

"Niko nije mogao da bude siguran da neće biti uvučen u sektu", svjedočila je djevojčica, a detalje je saopćila policija na vanrednoj konferenciji za medije.

NEMA KOMENTARA