Njemačka: Bosanac optužen za trostruko ubistvo brani se šutnjom

Radiosarajevo.ba
Njemačka: Bosanac optužen za trostruko ubistvo brani se šutnjom
Foto: TAG24 / Mjesto zločina

Njemačka novinska agencija DPA izvijestila je da se 30-godišnji državljanin BiH, optužen za trostruko ubistvo u pokrajini Baden-Württemberg, ne želi izjasniti o zločinu koji mu se stavlja na teret.

Podsjetimo, Bosanac je osumnjičen za trostruko ubistvo koje se 18. marta ove godine desilo u gradiću Holzgerlingen. U kući u čijem potkrovlju je državljanin BiH živio kao podstanar pronađena su tri beživotna tijela: Žrtve su bili vlasnik kuće Bernd H. (62), njegov sin Stefan H. (33) i Stefanova djevojka Tina W. (27).

Tijela su otkrivena kada se Tina W. nije vratila kući zbog čega je njena majka pozvala policiju. U sjedištu kriminalističke policije Böblingen odmah je oformljena 40-člana specijalna jedinica koja je počela potragu za osumnjičenim državljaninom BiH da bi dva dana nakon zločina bjegunac uhapšen u Italiji.

U junu su italijanski policajci isporučili osumnjičenog Bosanca njemačkim zvaničnicima. U pritvoru je saslušavan, ali se nije želio izjasniti o optužbama, saopćila je policija u ponedjeljak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije