Oteo kamion i ubio vozača: Napad u Berlinu izveo 23-godišnji Pakistanac

Radiosarajevo.ba
Oteo kamion i ubio vozača: Napad u Berlinu izveo 23-godišnji Pakistanac
/ Anadolija
Prema informacijama njemačkih medija, koje se pozivaju na tamošnje sigurnosne službe, otkriven je identitet napadača na berlinski božićni bazar.

To je 23-godišnji Pakistanac koji je 31. decembra 2015. ušao u Njemačku gdje je bio registriran kao izbjeglica. Mediji pišu da je već bio evidentiran u policiji po sitnim kriminalnim djelima.

Nagađa se da je Pakistanac oteo kamion Scania s vozačem. Vlasnik špediterske firme rekao je da mu se vozač nije javljao nakon 16 sati: Trebalo je da iz Njemačke preveze 25 tona čelika.

Pomalo je nejasno šta se događalo s kamionom u periodu između 15 i 19 sati. GPS podaci kamiona pokazuju da se nekoliko puta palio motor teretnog vozila (u 15.44, potom u 16.52 i treći put u 17.37 sati), no točkovi su se, barem prema GPS-u, zakotrljali tek u 19.34 sati.

U 20.07 sati izveden je napad u Berlinu. Za upravljačem je bio Pakistanac koji je uhapšen, dok je na mjestu suvozača pronađeno tijelo vozača iz Poljske...  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije