Otac piše knjige za sinčića koji umire: Želim da ga pamte kao superheroja

Radiosarajevo.ba
Otac piše knjige za sinčića koji umire: Želim da ga pamte kao superheroja
Foto: Unilad / Otac piše knjige za sinčića koji umire
Nakon što je primio strašnu vijest o svom malom sinu, jedan tata iz Velike Britanije se pobrinuo da njegov dječak ostane zauvijek zapamćen.

Naime, njegovom sinu, devetomjesečnom Jacksonu Garwoodu dijagnosticirana je rijetka bolest pod nazivom  Krabbe. Krabbeova bolest je tzv. sfingolipidoza koja uzrokuje zaostalost, paralizu, sljepoću, gluhoću i pseudobulbarnu paralizu što napreduje do smrti.

Pa je tako Jacksonovim roditeljima Darrenu (37) i Rebecci (34) rečeno da mališa vjerovatno neće doživjeti svoj drugi rođendan. Nakon što je mališan prebačen u Great Ormond Street, njegovi roditelji bili su obaviješteni da je Jackson samo treći slučaj koji je bolnica zabilježila u posljednjih  25 godina.

Saznali su da je bolestan kad je maleni imao devet mjeseci i kada je, odjednom, prestao s razvojem i počeo zaboravljati i prethodno naučene vještine.

Darren, inače inspektor iz Tilburvja u Essexu, želeći da njegov sin ne ostane zaboravljen počeo je pisati priče o Super sinu, Jacksonu Superheroju. Do sada je napisao i objavio 10 knjiga. 

I, kao da mu knjigama daje neku čudesnu moć, dječak je prevario ljekarske prognoze i živi svoju četvrtu godinu, a uskoro će, nadamo se, proslaviti i peti rođendan.

Otac piše knjige za sinčića koji umire - undefinedFoto: Unilad

"Stvaram ove knjige, jer, iako se ne može smijati, srećan je kad mu čitam ove priče. On je zarobljen u tijelu koje ne radi i ne može hodati niti trčati, ali zahvaljujući ovim pričama on može putovati svijetom i sanjati da je pravi superheroj. 

Želim da ga se tako ljudi sjećaju, kad ga više ne bude. Jackson ima i mlađu sestricu - želim i da ga ona pamti na ovaj način. Planiramo i brojne druge priče, kao što je ona kad riješi problem zagađenja naše planete. Odlučan sam - moj Jackson iza sebe će ostaviti naslijeđe dobrote", govori ovaj otac, kako nam se čini, pravi, stvarni superheroj.

Bravo, tata. 

Vi ste prava inspiracija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije