Otac iz pakla: Zadavio bebu da bi prikrio da ju je zlostavljao

Radiosarajevo.ba
Otac iz pakla: Zadavio bebu da bi prikrio da ju je zlostavljao
Foto: Pixabay / Ilustracija
Majka i otac iz njemačkog grada Mönchengladbach od subote sjede u istražnom zatvoru. Njihova beba stara šest sedmica je mrtva.

Malenog Bena su zlostavljali dvije sedmice i onda ga je otac ubio kako bi to zataškao. Dominik H. (29) je priznao da je ubio sina. Majka Charlene D. (30) znala je za povrede i tvrdi da je dječaka htjela odvesti ljekaru, prenosi Bild.

Sami roditelji su prošli tjedan u četvrtak pozvali hitnu pomoć. Ljekari bebu nažalost nisu mogli spasiti. Pozvao je policiju. Na konferenciji za medije u utorak su govorili kriminalist Ingo Thiel, državni tužilac Benjamin Kluck i glasnogovornica policije Cornelia Weber.

"Maleni nije imao šanse. u ovom slučaju teško je te ljude nazvati roditeljima", rekao je Thiel.

Dominik H. i Charlene D.su nezaposleni. Poznaju se sedam godina i sedam godina žive zajedno. Beba je bila njihovo prvo dijete. Bebu je otac zadavio tokom noći, no imala je i unutrašnje povrede, stare i nove lomove rebara. Policija je roditelje ispitivala dva dana.

Otac je u početku govorio da je bio brižan, ali je na kraju rekao da mu je beba poremetila životni ritam, da zbog nje nije mogao spavati i da ju je zbog toga zlostavljao. Stanje se sinu pogoršavalo, pa je majka navodno s njim htjela ići ljekaru.

Otac se prepao da će liječnik otkriti ozljede te je bebu ubio, piše Bild.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije