Otac 26 dana nakon zemljotresa tragao za kćerkom, pronašao je sahranjenu na groblju za siročad

0
Radiosarajevo.ba
Otac 26 dana nakon zemljotresa tragao za kćerkom, pronašao je sahranjenu na groblju za siročad
Foto: Sabah / Mukaddes Ervu

Tijelo 10-godišnje Mukaddese Erve Aktaš iz Turske, koja je u noći razornog zemljotresa izvučena iz ruševina u Kahramanmarasu i kolima hitne pomoći prebačena u bolnicu, nakon čega niko više za nju nije čuo, pronađeno je na groblju za djecu bez roditelja.

Njen otac Abdulah Aktaš za turske medije je rekao da su pod ruševinama živote izgubili njegova supruga Abdullaha Aktaša Ayše Betul (30), druga kći Zumra (4), sestra Ozlem Aktaš (24) i rodica Ikra Sume (21).

Abdulah Aktaš, koji je boravio u kući svog oca Uzeyira Aktaša u okrugu Karakecili u Kirikaleu, tražio je svoju kćerku Mukaddes Ervu od vrata do vrata 26 dana, ali nije mogao pronaći njen trag.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Ispostavilo se da je djevojčica sahranjena na groblju za siročad nakon što je umrla u bolnici.

"Izgubio sam kćerku. Našli smo njeno tijelo na groblju za siročad. Jako nam je žao", kazao je za turski medij Sabah.

Ovaj portal piše i o drugoj nestaloj djeci u katastrofi koja je zadesila Tursku. Sedmogodišnji Yašar Ege Akinci je izvučen živ iz ruševina prve noći u Hatayu i prebačen u privatnu bolnicu Antakya Defne na liječenje. Za njega se nije čulo dvije sedmice. Ispostavilo se da je Yaşar Ege, koji je takođe imao respiratorne probleme, preminuo u drugoj bolnici u koju je prebačen iz privatne bolnice Defne, koja je oštećena u drugom zemljotresu. 

On je također sahranjen na groblju za siročad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije