Osumnjičeni za ubistvo uhapšen u staračkom domu nakon 20 godina skrivanja

AA
Osumnjičeni za ubistvo uhapšen u staračkom domu nakon 20 godina skrivanja
Turska policija uhapsila je osumnjičenog za ubistvo taksiste u gradu Antalija iz 1998. godine.

Osumnjičeni je uhvaćen u staračkom domu, nakon 20 godina skrivanja, i to tri mjeseca prije nego što će ovaj slučaj zastariti.

Prema informacijama do kojih je došao novinar AA, istražni organi su, tri mjeseca prije zastarijevanja, ponovo otvorili slučaj od 25. marta 1998. godine, kada je u mjestu Dosemealti nadomak Antalije, ubodima nožem ubijen taksista Aziz Arici, te ukraden njegov automobil.

Ukradeni automobil pronađen je 1999. godine sa lažnim tablicama, a tada je uhapšeno nekoliko osoba. Navedene osobe, koje su optužene za krađu automobila, kasnije su puštene na slobodu.

Policija je potom došla do osobe S. E., a radi se o prvom kupcu ukradenog automobila, koji je otkrio da ga je kupio od čovjeka poznatog po nadimku "Mustafa iz Erdemita".

Istraga se nakon toga nastavila u mjestu Erdemit, nedaleko od turskog grada Balikesira, gdje su pronađene tri osobe s imenom Mustafa, a koje odgovaraju opisu koji je dao S. E., prvi kupac automobila.

Policija je uspjela pronaći osumnjičenog Mustafu K. (69), za kojeg je utvrđeno da je imao kriminalni dosije i privođen zbog krivičnih djela oružana pljačka i krađa.

Uhapšen je u staračkom domu u mjestu Erdemit, u radionici za ručne radove. U izjavi koju je dao policiji, rekao je: "U mjestu Dosemealti sam, sa još dvije osobe, pregovarao sam sa Aricijem (ubijeni taksista) oko prodaje automobila. Nisam sudjelovao u bilo kakvom slučaju ubistva."

Nakon kriminalističke obrade u policiji, Mustafa K. je izveden pred sud te mu je određen pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije