Osumnjičeni za napade u Španiji uvjetno pušten na slobodu

Anadolija
Osumnjičeni za napade u Španiji uvjetno pušten na slobodu
Jedan od četvorice osumnjičenih za prošlosedmične napade u Barceloni i primorskom odmaralištu Cambrilsu uvjetno je pušten na slobodu zbog nedostatka dokaza, saopćio je Nacionalni sud Španije.

Sudija Fernando Andreu zatražio je da se Salhu El Karibu oduzme pasoš i da se osumnjičeni pojavljuje na sudu jednom sedmično dok traje istraga.

El Karib, koji je radio u jednom internet klubu u Ripollu, katalonskom gradu gdje je ekstremistička ćelija navodno osnovana, uhapšen je jer su istražitelji zaključili da je navodno kupio avionske karte za neke od članova grupe odgovorne za napad.

Sudija je u utorak donio sličnu odluku za još jednog osumnjičenog, a dvoje ih je ostalo u zatvoru. Ostalih osam osumnjičenih su ubijeni, od kojih je šestoro upucala policija. 

U terorističkim napadima u Barceloni i Cambrilsu u četvrtak poginulo je 15, a povrijeđeno više od 120 ljudi. Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija ISIL.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije