Osuđena majka-monstrum: Do smrti izgladnjivala usvojenu kćerku

J. M.
Osuđena majka-monstrum: Do smrti izgladnjivala usvojenu kćerku
Troje djece iz američke državi Iowe godinama su gladovali u domu porodice koja ih je usvojila.

Za najstariju od troje djece, 16-godišnju Natalie, priča je završena tragično: Djevojka je umrla u oktobru 2016. godine, kada joj je, potpuno neuhranjenoj, zatajilo srce.

Prošlog petka, 43-godišnja adoptivna majka-monstrum Nicole Finn osuđena je na tri doživotne kazne zatvora.

Takođe joj je zabranjeno da stupi u bilo kakav kontakt s dvoje preživjele djece. U svojoj presudi, sudija Karen Romano rekla je da ne može zamisliti "patnje kroz koje su prolazila usvojena djeca Nicole Finn".

Sud je dokazao da je Natalie težila nešto više od 38 kilograma. Zbog neuhranjenosti, nije imala snage da stoji i srušila se u kupatilu. 

Za to vrijeme Nicole Finn se derala na tragično stradalu djevojku ("Ako ne ustaneš - neću te hraniti") i čekala čak 15 minuta da pozove hitnu pomoć koja je došla preklasno.

I brat i sestra preminule djevojke bili su neuhranjeni. Brat Jaden izjavio je da im je majka rijetko dozvoljavala da izađu iz sobe, a često bi žeđ utalili - tako što su pili vodu iz WC šolje.

Kada su Nicole Finn i njen tadašnji suprug Joseph Finn II saznali da su djeca pitala susjede za hranu – zazidali su im prozore u sobi. Podnica sobe bila je pun mokraće i izmeta, svjedočili su policajci.

Sada se ispituje odgovornost socijalnih službi koje su imale indicije o užasu u kući Finnovih. Joseph Finn II, bivši suprug osuđene Nicole, nije živio s ostatkom porodice kada je umrla Natale, ali je također uhapšen. Očekuje ga suđenje zbog zanemarivanja i zlostavljanja djece, a proces koje počinje 30. aprila.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije