Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

0
Radiosarajevo.ba
Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge
Foto: Pixabay / Policija Austrija

U Regionalnom sudu u Salzburgu u četvrtak, 25. aprila, osuđen je državljanin Austrije (30), za kojeg se navodi da je balkanskih korijena, a koji je godinama radio za narkobosa iz Bosne i Hercegovine.

Austrijski mediji navode da je on bio posrednik u većem narko lancu, te je navodno tokom posljednjih godina prodao oko 80 kilograma droge.

Ovaj osuđeni je jedini pripadnik ovog narko klana koji je odmah po hapšenju priznao sve što mu se stavlja na teret, dok su ostali krivicu priznali tek na sudu.

Duge kolone vozila na graničnim prelazima iz BiH prema Hrvatskoj

Duge kolone vozila na graničnim prelazima iz BiH prema Hrvatskoj

Riječ je o mladiću koji se bavio elektronikom, ali koji je vremenom izgubio posao jer se odao narkoticima. Baš zbog ovisnosti počeo je da radi za bh. narkobosa.

Mediji prenose da je riječ o kriminalnoj organizaciji koja je razotkrivena u policijskoj akciji Operacija Ahil. Kako prenosi Krone, radi se o bandi koja je iz Slovenije u Austriju prokrijumčarila stotine kilograma droge. Šef ovog zloglasnog klana je državljanin BiH koji je u martu mjesecu osuđen na deset godina zatvora.

Njegov diler, koji je danas osuđen, za ovu kriminalnu organizaciju je radio od početka 2019. do maja 2023. godine, a ulična vrijednost droge koju je preprodao iznosila je između 500.000 i 800.000 eura, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije