Šamar Orbanu: 'Njemu i njegovim je jeftina ruska nafta važnija od ukrajinske krvi'

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Miki

Da li su ujedinjene nacije i eu uvodili sankcije americi kad je optuzila Iraq da planira koristiti hemijsko oruzje te ga unistila do pepela a koristenje nikad nije potvrdjeno? Zna se ko je glavna svjetska ekonomija i ma sta god uradili ona sama sebe ne moze da osudi jer su oni sud.

Ja

Ono što se dešava u Ukrajini je apsolutno nevjerojatno, a još je strašnije da svi mediji to jednostavno ignoriraju i nastavljaju pljuvati po Rusiji i tamošnjoj situaciji. Za to vrijeme, u Ukrajini Zelenski je de facto uveo nacionalističku (nacističku) diktaturu u kojoj je jednostavno – zabranio opozicijske stranke, uključujući i onu najveću. Novinare se proganja, upada im se u stanove, a televizijske kanale je sada „ujedinio“ tako da će im biti dozvoljeno emitirati samo one vijesti koje dolaze od njegovog režima. Da budemo precizniji, te vijesti zapravo izrađuje veliki tim američkih i britanskih konzultanata i obavještajaca. Zbilja, niže od ovoga, na skali demokracije, jedna zemlja ne može potonuti. A istovremeno se predstavljaju kako se bore za „europske vrijednosti“.

nema iznenadjenje

Madjari nisu Evropski narod, ne treba ni ocekivati nista pozitivno od njih. Srednja Azija je domovina njihovih predaka.

dP

To je državnik koji brine za svoj narod. Malo je takvih, ostali su samo uvlakači koji glume veličine.

Orban bi mogao razmotriti da njegovi praktičari na velikoj skali urade nešto ovako, čime bi MMađarska uvećala svoju proizvodnu moć uz istodobno smanjenje ovisnosti od ugla i plina

Zamislite da vam za grijanje unutrašnjosti jedne prostorije domaćinstva treba toplotna snaga grijanja od recimo 2000 vati. Može se dobijati na mnogo načina od kojih možemo uporediti ove: trošenjem struje (to se plaća) električnom snagom 2000 vati (iz recimo kalolifera), ili trošenjem struje električnom snagom od samo 500 vati (četiri puta jeftinije) koja unutarnju komponentu klima uređaja istodobno grije toplotnom snagom 500 vati i besplatnom toplotnom snagom 1500 vati rashlađivanjem vanjskog dijela klima uređaja.

Poruka za Orbanove inžinjere i majstore

Klima uređaj je vrsta toplotne pumpe koja štedljivo i ekološki mnogo čistije može povećati energetsku proizvodnu moć uz smanjenje potrošnje resursa poput plina, nafte, uglja, nuklearnog reaktora.

Alan Ford

Orban je davno shvatio koja su anglosaksonci govna.

/ Najnovije