Optuženi hirurg se na sud javio preko video linka, sudija u nevjerici

0
Radiosarajevo.ba
Optuženi hirurg se na sud javio preko video linka, sudija u nevjerici
Foto: Prtscr/Youtube / Hirurg se javio na sud preko video linka

Suđenje estetskom hirurgu iz Kalifornije odgođeno je nakon što se proteklog četvrtka pojavio na saslušanju pred sudom u Sacramentu putem Zoom aplikacije dok je istodobno izvodio kirurški zahvat.

Dr. Scott Green javio se na saslušanje vezano uz prometni prekršaj koji je počinio, noseći krvave rukavice, masku i hiruršku kapu, prenosi CNN.

"Jeste li u mogućnosti sudjelovati na suđenju? Čini se kao da ste trenutno usred operacijske sale?", upitao je vidno šokirani sudac hirurga na snimci koja je prenošena uživo.

"Da, u mogućnosti sam, nastavite", odgovorio je hirurg dok je u pozadini zveckala medicinska oprema, a mogli su se vidjeti i drugi članovi medicinskog tima. Green je objasnio kako je kraj njega još jedan kirurg koji je spreman asistirati, odnosno zamijeniti ga, dok traje saslušanje.

No sucu se, nakon što je Green potvrdio da je usred operacije, to nije činila kao dobra ideja.

"Ne osjećam se ugodno zbog dobrobiti pacijenta, vidjet ću mog li odgoditi suđenje", kazao je sudac Gary Link, pa zakazao ponovno saslušanje za 4. mart.

Nakon objavljenog incidenta oglasila se i medicinska komisija koja je pokrenula istragu o ovom slučaju.

"Očekujemo od liječnika da slijede medicinske standarde kad se radi o pacijentima", prenosi Jutarnji.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije