Ogromne poplave i u Italiji: Stotine evakuiranih, klizišta, zaglavljeni automobili...

0
Hina
Ogromne poplave i u Italiji: Stotine evakuiranih, klizišta, zaglavljeni automobili...
Foto: Twitter / Obilne kiše i poplave

Obilne kiše i poplave uzrokovale su evakuaciju oko 900 ljudi u talijanskim regijama Emilia-Romagna i Marche nakon što su se izlile iz korita rijeke i potoci ili je postojala prijetnja da se to dogodi.

Evakuirana su područja uzduž obale Jadrana, izvijestila je novinska agencija ANSA.

Odjel za nesreće i hitne slučajeve bolnice Senigallia blizu Ancone, glavnog grada regije Marche, morao je biti evakuiran zbog poplave. Nije bilo izvještaja o žrtvama. Vatrogasne službe izvijestile su o srušenom drveću, klizištima i zaglavljenim automobilima. Vatrogasci su pozvani više od 120 puta, saopćeno je.

Željezničar u Gabeli igra novo 'finale': Mogu li Plavi do bitnih bodova?

Željezničar u Gabeli igra novo 'finale': Mogu li Plavi do bitnih bodova?

Željezničke veze između gradova u regiji su prekinute, a u nekim gradovima vlasti su zatvorile škole. Općine duž Jadrana blokirale su pristup plažama ukazavši na snažne vjetrove i visoke valove. Do klizišta je došlo u pokrajini Pesaro i Urbino u Marcheu.

Agencija za civilnu odbranu objavila je upozorenje najviše razine u ponedjeljak upozoravajući na poplave i klizišta u regiji Emilia-Romagna. Stanovnici u određenim područjima pozvani su da izbjegavaju nepotrebna putovanja i da rade od kuće ako je moguće.

Regiju je pogodila obilna kiša, uz nabujale rijeke početkom mjeseca, što je dovelo do nekoliko smrti i evakuacija stotina ljudi. Siciliju su također pogodile obilne kiše u ranim satima u utorak. Hitne službe su pozvane 115 puta kako bi pomogle vozačima ili da raščiste drveće koje je palo na ceste.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije